Click to translate this page.

İTÜ ARC Aviyonik Lab 2024 Yaz Staj Programı


Bu yazki programımızda, geçen senelerden farklı olarak her stajyer (ya da küçük gruplar) farklı çalışma konuları alacak. 4 hafta (20 iş günü) sürecek. Çevrim içi olmayacak. Tüm çalışma günlerinde ARC'de bulunacağız. Halen başvuruya açık programlar için staj tarihleri adayların durumuna göre belirlenecektir.

Aşağıda staj konu listesi mevcuttur. Başvurunuzda bu konulardan hangisini tercih ettiğinizi belirtmeniz gerekiyor.

  • 2024/a: ArduPilot Kod Uyarlaması
    (İlan tarihi: 10.03.2024 | Son başvuru: 31.03.2024)
    [BAŞVURUYA KAPALI]
    Bu çalışmanın konusu, harici bir donanım tarafından sağlanan araç durum vektörünün SPI portu üzerinden ArduPilot çalıştıran donanıma alınmasını, ayıklanmasını ve ArduPilot'un dahili durum kestirimcisi yerine bu durum vektörünün kullanılmasını sağlamaktır. SPI veriyolu üzerinden gelecek veri paketlerinin protokolü ön tanımlı olarak stajyere verilecek, örnek veri akışını sağlayan bir test ortamı da hazır olarak sunulacaktır.

  • 2024/b: UHF Anten Prototipleme
    (İlan tarihi: 10.03.2024 | Son başvuru: 31.03.2024)
    [BAŞVURUYA KAPALI]
    Elektromanyetik simulasyon yazılımlarında anten örnekleri tasarımını, aşındırma ve kazıma yöntemleri ile anten örneklerinin devre kartında gerçeklenmesini, anten karakterizasyonunu ve saha testlerini kapsar. Bu çalışmada çalışma frekansı, band genişliği ve radyasyon örüntüsü gibi isterler ön tanımlı olarak verilecektir.

  • 2024/c: EMI/EMC Uyumluluk Tespiti
    (İlan tarihi: 10.03.2024 | Son başvuru: 31.03.2024)
    [BAŞVURUYA KAPALI]
    Staj başlangıcında EMI/EMC standartları, ölçüm ve tespit yöntemleri araştırılacaktır. Akabinde sağlanacak olan örnek elektronik sistemlerin iletime dayalı ve ışımaya dayalı EMI uyumlulukları tespit edilecektir. Bu çalışmada test edilecek sistemler, yakın alan probları ve spektrum analizörü stajyerin kullanımına sunulacaktır.

  • 2024/d: Signal Bütünlüğü Tespiti
    (İlan tarihi: 10.03.2024 | Son başvuru: 31.03.2024)
    [BAŞVURUYA KAPALI]
    Aşındırma ve kazıma yöntemleri ile üretilen devre kartlarındaki sinyal iletim hatlarının karakterizasyonu bu çalışmanın konusudur. Örnek test hatlarını barındıran devre kartları üretilecek, elektriksel karakterizasyonu yapılacak, mikroskop ile tespit edilecek fiziksel özellikleri raporlanacaktır. Elektromanyetik simulasyon ile elde edilen öngörünün, fiziksel gerçekleme ile örtüşmesi incelenecektir.

  • 2024/e: DO-178 ve/veya DO-254 Sertifikasyonu
    (İlan tarihi: 10.03.2024 | Son başvuru: 28.06.2024)
    [BAŞVURUYA KAPALI]
    Bu staj çalışmasında, sertifikasyon standartlarının öğrenilmesini sağlayacak kapsamlı bir araştırma yapılacaktır. Açık kaynaklardan erişilebilir bilginin derslenmesi ve bir hızlı başlangıç kılavuzu oluşturulması amaçlanmıştır. Yabancı dil ve edebi yeteneği iyi olan mühendis adayları için daha faydalı olacaktır.

  • 2024/f: Yüksek Seviyeli Sentezleme (HLS)
    (İlan tarihi: 10.03.2024 | Son başvuru: 31.03.2024)
    [BAŞVURUYA KAPALI]
    Bu çalışmada amaç MATLAB HDL Coder ile MATLAB (C++) Coder + Xilinx Vivado HLS takımının mukayesesi olacaktır. Verilecek basit örnek sayısal tasarım problemleri, elle kodlanmayacak fakat HDL Coder'la elde edilecek ve C++ coder'a eşlik eden HLS ile elde edilecektir. Çıktı gateware'ların karakterizasyonu yapılıp raporlanacaktır.

  • 2024/g: Çatışma Bölgelerinde Kullanılan İHA Teknolojileri
    (İlan tarihi 18.06.2024 | Son başvuru: 28.06.2024)
    [BAŞVURUYA KAPALI]
    Bu çalışmada, Dünya'nın güncel çatışma bölgelerinde kullanılan İHA'lar ve tespit, takip, önleme gibi ilişkili teknolojiler araştırılacaktır. Açık bilgi kaynaklarından toplanan haber, görüntü, yorum vd. derlenecek, teknik olarak analiz edilecektir. Kapsamlı bir raporlama ile staj tamamlanacaktır.

  • 2024/h: İHA Uçuş Regülasyon Çalışmaları
    (İlan tarihi: 27.06.2024 | Son başvuru: 07.07.2024)
    [BAŞVURUYA AÇIK]
    İnsansız hava araçlarının, hava sahasına entegrasyonu ve güvenli operasyonu için Dünya çapında alınan önlemler, geliştirilen teknolojiler, kabul edilen standartlar araştırılacak. Aynı amaçla ülkemizdeki İHA trafik kontrol düzenlemeleri ve mevzuat incelenecek.

Program, tüm üniversitelerin ilgili öğrencilerine açıktır. Fakat maalesef, İstanbul'da konaklama için stajyerlerin kendi çözümlerini bulmaları gerekecektir. Konaklama için bir çözüm sunamıyoruz.

Başvuru için yenicerir [at] itu.edu.tr adresime
- kısa özgeçmişinizi,
- not dökümünüzü ve
- geçmiş çalışmalar sunumunuzu (portfolyo)
eklediğiniz bir eposta göndermeniz ve bu eposta konusuna "ITU ARC Aviyonik Lab Stajı" yazmanız gerekiyor. Başvuru epostanıza yukarıdaki listeden çalışmak istediğiniz konu tercihinizi belirtmeyi unutmayın. Seçilen konuda başlangıç seviyesinde dahi olsa, adayın geçmişte çalışma yapmış olmasını pozitif değerlendireceğiz.

Alttaki gönderide laboratuvarımızın bir fotoğrafını görebilirsiniz.





This is a free template website. Click for more templates.