Biranın dayanıklılığını sağlamak için, en uygun yöntem yüksek kalite ve bakterial güvenliği sağlayan plakalı ısı değiştiricidir.

Biranın pastörizasyonu işleminde, bira plakalı ısı değiştiriciye 4 °C’de girer ve rejenerasyon bölmesinde yaklaşık olarak 68 °C’e ısıtılır. Daha sonra bira 73 °C’deki su ile 72 °C’e ısıtılır. Isıtıcı ünitesinde ürüne zarar vermemek amacıyla düşük sıcaklık farkları kullanılır. Sıcak tutma ünitesinden çıkan bira rejenerasyon bölmesine giderek yeni gelen sütü ısıtmak için kulanılır. Soğutma bölmesinde ise süt 1 °C’deki su ile 3 °C’e soğutulur.
 
 

Şekil.10. Bira Pastörizasyonu
 
 
Şekil.11.Bira Pastörizatörü