Biranın dayanıklılığını sağlamak için,
en uygun yöntem yüksek kalite ve bakterial güvenliği sağlayan plakalı ısı
değiştiricidir.
Biranın pastörizasyonu işleminde,
bira plakalı ısı değiştiriciye 4 °C’de girer ve rejenerasyon bölmesinde
yaklaşık olarak 68 °C’e ısıtılır. Daha sonra bira 73 °C’deki su ile 72
°C’e ısıtılır. Isıtıcı ünitesinde ürüne zarar vermemek amacıyla düşük sıcaklık
farkları kullanılır. Sıcak tutma ünitesinden çıkan bira rejenerasyon bölmesine
giderek yeni gelen sütü ısıtmak için kulanılır. Soğutma bölmesinde ise
süt 1 °C’deki su ile 3 °C’e soğutulur.
Şekil.10. Bira Pastörizasyonu
Şekil.11.Bira Pastörizatörü