~ ÖZGEÇMİŞ ~

Kişisel Bilgiler

Ad, Soyad : Fatma Artemis KARAALİ
Doğum Yeri ve Tarihi : Kütahya, 16.06.1948
Medeni Hali : Evli ve iki çocuklu

Öğrenim Durumu ( Ünvanlar ve Tez )

1958-1965 : Üsküdar Amerikan Kız Lisesi, İstanbul
1965-1969 : Robert Kolej Yüksek Okulu, Kimya Mühendisliği Bölümü, Bebek, İstanbul
Lisans Ünvanı: Kimya Mühendisi
1975-1981: Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Ziraat Teknolojisi Bölümü, İzmir
Doktora Ünvanı: Ziraat Bilimleri Doktoru
Doktora Tezi:"Ayçiçek yağının rafinasyonu sırasında bileşiminde meydana gelen değişmeler"
1988: Üniversitelerarası Doçentlik Sınavı
Doçentlik Ünvanı: Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı Doçenti.
1993 : İstanbul Teknik Universitesi, Kimya-Metalurji Fakultesi,
Gıda Muhendisiği Bölümü
Profesörlük Ünvanı: Gıda Bilimleri Anabilim Dalı Profesörü

Mesleki Tecrübe

1969 - 1970:Karadeniz Bakır İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürlük, ANKARA
Görev Ünvanı: Proje Grubu Programlama Mühendisi
1970 - 1972:Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı, Refik Saydam Merkez Hıfzısıhha Enstitüsü, Gıda Kontrol Şubesi, ANKARA
Görev Ünvanı: Kimyasal Analizler Laboratuvar Şefi.
1973 - 1989: TÜBİTAK Marmara Araştırma Enstitüsü, Beslenme ve Gıda Teknolojisi Bölümü Gebze, KOCAELİ
Görev Ünvanları:
1973-1980: Araştırma Asistanı
1980-1984: Araştırma Uzmanı
1984-1989: Araştırma Başuzmanı
1989 - 1991:MEYNA Tarım Ürünleri Sanayi ve İhracat A.Ş.,İstanbul,
Görev Ünvanı: Araştırma ve Proje Değerlendirme Departman Müdürü.
1991 - 2007 :İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Kimya-Metalurji Fakültesi
Gıda Mühendisliği Bölümü,İSTANBUL
Görev Ünvanları:
Öğretim Üyesi (1991: Doçent; 1993: Profesör)
1991-1993: Bölüm Başkan Yd.
1993-2000: Bölüm Başkanı
1993-1996 ve 1999-2007 : Gıda Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı
2008 -       :YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, İSTANBUL

Yurtdışında Bilimsel Faaliyetler

Mayıs 1977:Paris, FRANSA (EIVS firmasına ait katı-sıvı, sıvı-sıvı ekstraksiyon tesislerinde incelemeler)
Destekleyen Kuruluş: TÜBİTAK
Ekim 1980:Bordeaux, FRANSA (ITERG Enstitüsünde "Yemeklik yağların kimyası" üzerine verilen kursa iştirak)
Destekleyen Kuruluş: OECD
Kasım 1984:Reading, İNGİLTERE (Reading Üniversitesi, Uygulamalı İstatistik Departmanında "Proje verilerinin sistematik analizi" üzerinde bilgisayar uygulamalı çalışmalar)
Destekleyen Kuruluş: NATO
Aralık 1986: a) Münster, Munich, ALMANYA (Federal Center For Lipid Research'de yemeklik yağların analizleri ve Münich Üniversitesi Tıbbi Mikrobiyoloji Departmanında mikotoksinler üzerine incelemeler)
b) Brüksel, BELÇİKA (NATO Headquarters'da Science for Stability programı yöneticilerine proje sunuş)
Destekleyen Kuruluş: NATO
Temmuz 1987:a) Berlin, ALMANYA (Berlin Üniversitesi Gıda Hijyeni Departmanında gıdalarda starter kültür kullanımı üzerine incelemeler)
b) Brüksel, BELÇİKA (NATO Headquarters'da Science for Stability Programı yöneticilerine proje sunuş)
Destekleyen Kuruluş: NATO
Ekim 1988: Philadelphia, A.B.D. USDA Western Regional Research Center'da fermente gıdalar kimyası ve gıda toksikolojisi" üzerine incelemeler.
Destekleyen Kuruluş: NATO
Mayıs 1989: Sevilla, ISPANYA "Dietary Fats and Cardiovascular Diesases" Kollokyuma iştirak.
Destekleyen Kuruluş: IOOC (Internatinal Olive Oil Council)
Ekim 1995:Lahey, HOLLANDA 'International Congress on Fats and Oils'e iştirak
Destekleyen Kuruluş: UNlLEVER
Ağustos 1997:Cenevre, İSVİÇRE "36th IUPAC Congress"e poster-sunu ile iştirak
(Destekleyen Kuruluş: İTÜ)
Ağustos 1998: Ağustos 1998: Prag, Çekoslovakya, 13th International Congress of Chemical and Process Engineering'e poster-sunu ile iştirak
(Destekleyen Kuruluş: İTÜ)
Haziran 1999:Nice, FRANCE, 26th Meeting of Federation of European Biochemical Societies (FEBS), 3 poster-sunu ile iştirak
(Destekleyen Kuruluş: ITU)
Nisan 2000:San Diego, U.S.A., The Fourth International Symposium on Food Colorants, Sözlü sunu ile iştirak
(Destekleyen Kuruluş: İTÜ)
Temmuz 2002:Sarawak, Malaysia, 2nd World Engineering Congress, sözlü sunuyla iştirak
(Destekleyen Kuruluş: İTÜ)
Temmuz 2003:Chicago, A.B.D.: 2003 IFT Annual Meeeting'de 1 poster ve 12th World Congress of Food Science and Technology, 1 poster sunuyla iştirak
(Destekleyen Kuruluş: İTÜ)

Eğitim Alanında Faaliyetler

A. İstanbul Teknik Üniversitesinde verilen dersler:
  A.1. Lisans Dersleri:
      - Gıda Kimyası (2002ye kadar)
      - Gıda Katkı Maddeleri (1997ye kadar)
      - Gıda Kalite Kontrolu
      - Introduction to Food Science and Technology

  A.2. İngilizce Destekli Eğitim Dersleri (1998e kadar)
      - Introductory Food Science
      - Chemicals in Human Food Chain

  A.3. Yüksek Lisans Dersi:

      - Food Analysis:Theory and Applications
      - Gıda Güvenlik Sistemleri

  A4. ITU Sosyal Bilimler Enstitüsü Bilim-Teknoloji-Toplum Y.L. Programında
      iki derse katkılar
B. Diğer Eğitim Faaliyetleri:
  B.1. SEGEM (Sınai Eğitim ve Geliştirme Merkezi) tarafından sanayiciler için
    düzenlenen iki eğitim programına konuşmacı olarak katılım.
        a) Aralık 1981: "Gıda atıklarının ve yan ürünlerinin değerlendirilmesi programı"
        b) Aralık 1988: "Teknolojik, Toksikolojik ve yasal açıdan gıda katkıları"
        programı.
  B.2. UNESCO-TÜBİTAK-KÜKEM tarafından düzenlenen "'Regional training'
        Course on Microbial Culture Maintenance and Detection with Special
        Reference to Food Microbiology" programına konuşmacı olarak katılım. (21
        Ağustos-4 Eylül 1983, İSTANBUL
  B.3. TÜBİTAK tarafından 1985 yılında düzenlenen ve çeşitli meslek gruplarına
        yönelik beslenm ve gıda konularının tanıtım programlarına katılım
  B.4. UNIDO ve TÜBİTAK tarafından düzenlenen periyodik "Inplant group training
        programme in the field of fruit and vegetable processing for LDC"programına
        1990-1996, 2002-2003 yıllarında konuşmacı olarak katılım("Food Safety
        Legislation")
  B.5. İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümünce Sanayii Kuruluşları (Ocak1996:
        Tetrapak, Haziran 1996:BALSU, Haziran 1997:EFES-PİLSEN vb. ) için
        düzenlenen meslek içi eğitim programlarında "Gıda Kontrol Mevzuatı
        ve Uygulamaları" üzerine seminerler
  B.6: TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Sorumlu Yönetici Eğitim Programında
        "Yeni Gıda Yasaları" Konulu eğitim (1999dan itibaren periyodik olarak)
  B.7. T.C. Tarım Orman veKöyişleri Bakanlığı Gıda Denetleyicisi Eğitim
        Programında " Yemeklik "Yağlar ve denetimi" konulu eğitim (2001-2002).
  B.8. T.C. Tarım Orman veKöyişleri Bakanlığı Laboratuar Personeline „Laboratuar
        Akreditasyonu" konulu iki eğitim(Haziran- Temmuz 2003)

Üniversitede ( İTÜ ) Yönetimsel Katkılar

1. Bölüm Başkanlığı(1993-      )
2. Anabilim dalı Başkanlığı(1993-1996, 1999-      )
3. Fakülte Kurulu Üyeliği (1993- 2000 )
4. Fen Bilimleri Enstitü Kurulu üyeliği (1993-2000 )
5. Fen Bilimleri Enstitü, Gıda Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Yürütme
    Kurulu Üyeliği
6. Sosyal Bilimler Enstitüsü Bilim,Teknoloji ve Toplum Yüksek Lisans Programı
    Yürütme Kurulu Üyeliği
7. Üniversite Yardımcı Doçentlik ve Doktora Yabancı Dil (İngilizce) Sınavlarında Jüri
    Üyeliği 8. Kimya-Metallurji Fakültesi Lojman Tahsis Komisyonu Üyeliği
9. Gıda Mühendisliği Bölümü Eğitim Komisyonu ve İnsan Kaynakları Kopmisyonu
    Üyelikleri
10. Gıda Mühendisliği Bölümü ECTS (Avrupa Kredi Transfer Sistemi)
    Koordinatörlüğü
11. Öğrenci (lisans, yüksek lisans ve doktora) danışmanlığı



Bilgisayarınızda Adobe Reader yoksa :