İSTANBUL TÜRK MÜZİĞİ GÜNLERİ
                                                                     
04.03.2011

                     "Müziği Yaşamak ve Yaşatmak İçin" 1993-2005
Amaç; Ülkemizde ve insanlarının gönlünde yasayan halk oyunları, halk müziği ve sanat müziği ürünlerini; gelenekselden faydalanılarak yapılan yeni çalışmaları; aşıkları, bestecileri,şarkıları ile türküleri, yorumcuları, sanatçıları bir bütün halinde ve kaliteli bir şekilde halka sunmaktır.

Türk Müziğine Hizmet Ödülü Verilenler : Neriman Altındağ Tüfekçi,Prof. Nevzad Atlığ, Prof. Alaeddin Yavaşça, Cahit Gözkan, Prof.Selahaddin İçli, Prof. Ercümend Berker, Cahit Öney, Niyazi Sayın, Melahat Pars, Cüneyd Orhon, Süheyla Altmışdört, Adnan Ataman, Arif Sağ, Musa Eroğlu, Mesam, Kalan Müzik, Pan Yayıncılık, Boyut Yayıncılık Hasan Cihat Örter, Muzaffer Akgün, Doç. Fikret Değerli, Yücel Pasmakçı, Etem Ruhi Üngör, TRT Genel Müdürlüğü, Doç.Senel Önaldı, Ada Yayıncılık, K.B. Tarihi Türk Müziği Topluluğu, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı, Folklor Kurumu, Necdet Varol, Yusuf Ömürlü, Ali Ekber Çiçek, Sabahattin Ergin, Tülun Korman, Erol Sayan, Mehmet Erenler, Turan Engin, Duygu Müzik,Mustafa Sağyaşar,Mustafa Keser,Timur Selçuk,Erol Parlak,Soner Özbilen,Yıldırım Bekçi 10. Yıl Kültür ve Sanat Ödülü Verilenler: Hasan Cihat Örter, Halil Karaduman, Ahmet Özhan, Özdemir Erdoğan, Dr. Alaeddin Yavaşça, Erdal Erzincan, Arif Sag, Mogollar, Musa Eroglu, Melih Kibar, Okay Temiz, Leman Sam, Beyazit Öztürk, Inci Çayirli, Necdet Yasar, belkis Akkale, Melihat Gülses, Sabahat Akkiraz, Hayrettin Çayci, Ismet Güral, Zeki Baykal, Tahsin Öztiryaki, Turkcell, Cengiz Özdemir, DMC Genel Müdürlüğü, TRT Genel Müdürlüğü, Ersan Basbuğ, Sabahat Emir, Tursab, Aktob, Betüyab, Atav, Kayi Grub

Katilan sanatçilar : Arif Sağ, Ayla Büyükataman, Recep Birgit, Asuman Görgün, Necmettin Yıldırım, Erdal Erzincan, Münip Utandı, Esma Basbuğ, Selma Sağbaş, Sümer Ezgü, Vedat Çetinkaya, Melda Kuyucu, Çetin Akdeniz, Metin Eke, Sabahat Aslan, Mediha Sen Sancakoğlu, Izzet Altınmeşe, Hilal Çalıkoğlu, Baki Duyarlar, Altın Kızlar, Ahmet Özhan, Aytaç Ergen, Inci Çayırlı, Filiz Satıroğlu, Mehmet Güntekin, Hakan Güngör, Meral Azizoğlu, Faruk Paker, Şükriye Tutkun, Halil Karaduman, Serap Mutlu Akbulut, Gökhan Sezen, Çetin Körükçü, Nesrin Körükçü, Serap Kuzey, Zeynep Türkeş, Faruk Salgar, Çigdem Kırömeroğlu, İnci Yaman, Necdet Tokatlıoğlu, Melahat Gülses, Erkan Ogur, İsmail Demircioğlu, Muammer Ketencoğlu, Bünyamin Aksungur, Mustafa Buyurgan, Gönül Aköz, Hasan Cihat Örter, Belkıs Akkale, Melda Duygulu, Zeynep Alp, Latife Eraslan, Özdemir Erdoğan, Özlem Özdil, Musa Eroğlu, Emre Saltık, Erol Parlak, Orhan Hakalmaz, Mehmet Özbek, Zara, Yavuz Top, Bülent Serttas, Yavuz Bingöl, Yıldırım Bekçi, Mehtap Saraç, Amir Ates, Tolga Sağ, Kutsal Evciman, Cem Çelebi, Umut Akyürek, Tugçe Becerikli, Erdener Koyutürk, Gül Göre, Mustafa Sağyasar, Alp Arslan, Cengizhan Sönmez, Mustafa Keser, Yeni Türkü, Hüseyin Turan, Engür Kalender, Meral Mansuroğlu, Adnan Mungan, Nalan Altınörs, Gülperi Öztürk, Ugur Çınar, Ugur Murathan, Volkan Konak, Kazancı Bedih, Sabahat Akkiraz, Selda Bagcan, Mogollar, Grup Dört Mevsim, Onur Akin, Zekai Tunca, Emre Ömürlü, Cihat Askin, Mehru Ensari, Göksel Baktagir, Yurdal Tokcan, Bekir Ünlüataer, Esra Akdoğan, Ali Haydar Timisi, Ali Sarıgül, Sevcan Orhan, Tugrul San, Pinar Sag, Nazire Yagiz, Dilek Aktasoğlu, Alper Ayorak, Gülay, Mercan Erzincan, Gülcihan Koç, Ihsan Güvercin, Yeninur Ada, Nurettin Rençber, Ali Özütemiz(Kivircik Ali)

Topluluklar : Bakırköy Musiki Vakfı, Dede Efendi Musiki Derneği, Eyüp Musiki Derneği, Beşiktaş Musiki Derneği, Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı, Folklor Kurumu, Motif Halk Oyunları Eğitim Derneği, Boğaziçi Musiki Vakfı,THY Musiki Derneği, Çırağan Musiki Derneği, Ayangil Orkestra ve Korosu, K.B. Tarihi Türk Müziği Topluluğu, Katibim Türk Müziği Topluluğu, K.B. İstanbul Klasik Türk Müziği Korosu, Şarkuysan Klasik Türk Müziği Korosu, Ileri Türk Müziği Konservatuarı Derneği, Zeytinburnu Belediyesi Musiki Derneği, Firtina Türk Halk Müziği Topluluğu, Maliye Vakfı Türk Halk Müziği Topluluğu, Üniversite Türk Müziği Çoksesli koro ve Orkestrası, Erdemir Musiki ve Folklor Derneği, İzmit Büyükşehir Belediye Konservatuarı Klasik Türk Müziği Uygulama Topluluğu, Anadolu Musiki Derneği, I.Ü. Devlet Konservatuarı Türk Sanat ve Halk Müziği Korolari, Gönülden Gönüle Halk Müziği Topluluğu, Koyutürk Tango Orkestrası, Türkses Müzik Toplulugu, I.B.B. Kent Orkestrasi, Sisli Belediyesi Musiki Derneği

Y.Doç. Dr. Göktan AY'ın, "10. İstanbul Türk Müziği Günleri, 10.Yil Kültür ve Sanat Ödülleri Tören ve Konseri" Açılış Konuşması;

Saygıdeğer Misafirlerimiz;
Bir Ulus- Devlet olarak Türkiye'de, çağdaş bir Türk Müziğini geliştirmek, ulusal amaçlarımızın bir gereği olduğu gibi, Atatürk'ün de en büyük önem ve öncelik verdiği bir direktif ve özlemi idi.
Biz, İstanbul'da, değişik semtlerde faaliyet gösteren Dernek ve Vakıflarca oluşturulan, sivil toplum birimi "Türk Müziği Dernek ve Vakıfları Dayanışma Konseyi- Müzdak olarak, 10 yıldır, "Istanbul Türk Müziği Günleri" ile alanında özgün,disiplinli,milli, kurallı, düzgün, kaliteli bir programı yürütmeye çalışıyoruz.
Yüce ulusumuza karsı, yaşamsal nitelikte, görev ve sorumluluklar yüklenmiş olan; yükseköğretim kurumları, müzik dernek ve vakıfları özel müzik okulları ve özellikle yönetim ve Medya'da görevli aydınlarımız ile bütün vatandaşlarımızın, Türk ulusal Müziğine karşı olan görevlerini yerine getirmekteki sorumluluk ve başarılarını, sürekli olarak, gözden geçirmeleri gerektiğine de inanıyoruz.

Çünkü; ülkemizde müziğe, folklora ve özellikle çalgı eğitimine gösterilen talebe bakıldığında; sadece İstanbul'da faaliyet gösteren dernekler, vakıflar, özel dershaneler, halk eğitimler, gençlik merkezleri ve belediyelerdeki halk oyunları ve müzik (çalgi- topluluk) kurslarına katılanların sayısı dikkate alındığında büyük bir güce ulaşıldığı görülmektedir.

Bu nedenle ülkemizde SANATI, MİLLİ KÜLTÜRÜ, MİLLİ MUSİKİYİ, FOLKLOR DEĞERLERİNİ korumak, gelişmesine imkan sağlamak, sadece bakanlıklara, belediyelere, mütevazi bütçeleriyle dernek ve vakıflara değil; televole kültürüne prim vermeyen, sponsor olmayan, destek sağlamayan özel kuruluşlara ve iş adamlarına da düşmektedir.
Önümüzdeki yıllarda bu amaca uygun kişi ve kurumların artacağına, bizimle birlikte, sessiz çoğunluğun sesi olacağına inanıyor, saygılarımızı sunuyoruz.

 

Y.Doç.Dr. Göktan AY/İTÜ TMDK Öğretim Üyesi

GÖKTAN AY;

Tel: 0212 275 69 65
Fax: 0212 288 48 74 Gsm: 0532 447 14 02
Web:http://web.itu.edu.tr/~ayg/index.html
e-mail: goktan.ay@mynet.com
Ortaklar cad. Akıncıbayırı Sk. No: 30/15 34387 Mecidiyeköy/İstanbul