Yüksek Lisans Öğrenci Bursu (NEW)

TUBITAK tarafından desteklenen bu proje, DNA (Deoxyribonucleic acid) bazları arasındaki moleküler etkileşimleri incelemeyi amaçlamaktadir. Öncelikle, bu etkileşimlerin hangi teorik metotla hesaplanacaği bulunarak, bu metotda DNA baz dimerlerine ait potansiyel enerji yüzeyleri (potential energy surface) hesaplanacaktır. Bunu takiben, elde edilen potansiyel enerji yüzeyleri analitik fonksiyonlara fitlenecek ve bu fonksiyonlar yardımıyla da DNA bazı kümelerinin (cluster) yapıları aydınlatılacaktır.

2 Yüksek Lisans Öğrencisi 3 yıl boyunca TUBITAK tarafından desteklenecektir.

Lisans öğrencileri de bu burs için başvuru yapabilmektedirler. Lisans öğrencilerine aylık 500 TL burs verilecektir.

Adaylarda aranan nitelikler:

• İyi bir kimya ve/veya fizik arkaplanına sahip olma
  • Linux/Unix ortamında çalışabilme
  • Fortran/C ve Python programlama dillerinde deneyim
  • İyi derecede sözlü ve yazılı iletişim becerisine ve organize iş yapabilme yetisine sahip olma

Başvuru için, detaylı bir özgeçmişinizi, adem.tekin@be.itu.edu.tr adresine gönderebilirsiniz.