ADAYLARIMIZA ...

SORUNLARI ŞİKÂYETE DEĞİL, PROJELERE DÖNÜŞTÜRECEK ÖĞRENCİLERİ BEKLİYORUZ

2022 yılında LGS sınavına girecek öğrenciler hazırlık okursalar 2031’de, okumazsalar 2030’da lisans eğitimlerini tamamlayacaklar. Peki, şu an sorduğumuz, soruşturduğumuz meslekler 2030’larda nasıl olacak? Yazılımlar, fiziki robotlar vs. ne kadar hayatımızda olacak? Yeteneklerimizi ne kadar biliyoruz? Sahip olduğumuz yetenekler ile 2030’lara nasıl hazırlanmalıyız? 2030’larda iş arıyor mu olacağız, aranıyor mu olacağız? Sektörü ileriye taşıyacak bilgi birikimi, yetenek vs. vasıflar ile donatıldığınız için paylaşılamayan birkişimi olacağız

Ülkemizde farklı alanlarda size hitap eden birbirinden güzel okullarımız var. Bunlardan biri de İTÜ MTAL. Denizcilik, Bilişim Teknolojileri ve ElektrikElektronik alanında ilginiz ve yeteneğiniz varsa, yarınların dünyasında büyük başarılara imza atmaya hazır iseniz İTÜ MTAL’ye aday olabilirsiniz.

Araştırma, bilim, girişimcilik yaparım diyorsanız bekliyoruz. Disiplini, akran zenginliğini seviyorsanız bekliyoruz. Ahilik kültürü ile birlikte çalışırım diyorsanız bekliyoruz. Küresel ölçekte sürdürülebilirlik ve güvenlik adına kaynakları verimli kullanırım, kullanılacak teknolojiler geliştiririm diyorsanız yeriniz İTÜ MTAL.

Aday Velilere

Geleceğimiz olan çocuklarımızın en iyi yetişmesi için eğitimin bir sac ayağı da benim diyorsanız bekliyoruz. Okulumuza nasıl katkı yapabilirim diyorsanız bekliyoruz. Her şeyi okuldan beklemiyorsanız ve birlikte daha güzel olur diyorsanız sizi de okulumuz bir parçası olmaya davet ediyoruz. Not odaklı değil, yetenek odaklı iseniz bekliyoruz. Hep birlikte çocuklarımızın yeteneklerini keşfedeceğiz. Onları heveslendireceğiz. Onlara konuları sevdireceğiz. Geleceğe yönelik hedeflerinin oluşmasına katkı sağlayacağız. Hayalleri, hedefleri olan ve bu hedeflere inanan, çalışan çocuklarımız doğal olarak başaracaklar. Kendilerine, sizlere, çevrelerine ve insanlığa faydalı birer insan olacakla

Öğretmenlere

Yarınlarımız olacakçocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi için uğraş verdiğiniz için, çocuklarımızın yeteneklerini keşfedip geliştirilmesine çalıştığınız için, çocuklarımızı akranları ile birlikte gözlemleyerek iyi birer insan olmalarına katkı sağladığınız için, geleceğimizi emanet ettiğimiz değer olduğunuz için size minnettarız. Sizinle yarınlarımız sürdürülebilir ve güvenli olacak. Sizlere sonsuz teşekkürederiz.

Sektöre

İnsanların mutlu ve huzurlu olması için sevdiği bir mesleği isteyerek yapması son derece önemlidir. Gelişen teknolojiler mesleklerin icrasında yetenekveyetkinlikleri ön plana çıkarmaktadır. Yarınlarda çalışanınız, yöneticiniz, iş ortağınız veya güzel bir rakip firmanın yöneticileri için çocuklarımızı sizinle birlikte yetiştireceğiz. Sizler eğitim ve öğretimin önemli bir bileşenisiniz. Bunu bilincinde ve farkında olarak bir sosyal sorumluluk bilinci ile eğitimin her aşamasında sizinle birlikte çalışmayı arzu ediyoruz. Birlikte çalışmaya, araştırma geliştirme yapmaya ve projeler üretmeye hazırız.

Basına

Sevgi ve güzellikler paylaşıldıkça çoğalır. Yarınlarımızın refah düzeyinin daha yüksek, güzel, huzurlu, sürdürülebilir ve güvenlikli olmasını arzu ediyoruz.Sizlerden yaptığımız başarılı, güzel, faydalı çalışmaları kamuoyunda paylaşmamıza yardımcı olmanızı bekliyoruz.

Neden Meslek Liseleri

Meslek liseleri ile teknolojik gelişmelere uygun olarak zihnin, duygunun, sosyalleşmenin beden ve ruh boyutunda gelişimine uygun ortamlar sunuluyor. Doğuştan gelen yeteneklerin açığa çıkarılmasına ek olarak ahilik kültürü ile ruh boyutuna; üretimlefizik boyutuna hitap edilmektedir.Erken yaşta dokunan, uygulayan çocuklarımız eşi benzeri görülmemiş küresel bir rekabet ortamına hazırlanabilmektedir. Çocuklarımız erken yaşlarda plan, program, proje ve üretim için bir araya gelmektedir. Birlikte çalışırken ortak anlayış, kabiliyet ve becerilerini sergilemektedir. Deneyerek, hata yaparak tecrübelenmektedir. En önemlisi birlikte çalışma kültürü kazanmaktadır. Bu da daha fazla sorumluluk alma becerilerini arttırmaktadır.

Kalkınmanın Sırrı: Meslek Liseleri

Sanayileşme ile beraber teknik alanlarda insan gücü ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Sektörlerin ilgili, kabiliyetli veiyi yetişmişinsan kaynaklarına ihtiyaçları hızla çoğalmaktadır. Gelişmiş ülkelerin ekonomik kalkınmasında mesleki ve teknik eğitimin önemi aşikârdır. Meslek liselerinde, sektörün talep ettiği yetkinliklere uygun içerik 9. sınıfta alan dersleri başlamaktadır. Meslek liseleri, ulusal ve uluslararası meslek standartlarına uygun bir eğitim ile kalkınmanın potansiyeli olarak gözüküyor. Meslek liselerinde stajlar becerilerin geliştirilmesine, döner sermaye ticareti öğrenmeye, sektör ile uyumlu eğitim, iş birliktelikleri, buluş, patent, marka üreten okullarkalkınmanın sırrı olarak hakettiğiyeri alıyor.

Neden İTÜ MTAL?

Çünkü değişimi ve gelişimi hedefleyen bir eğitim-öğretim yapıyor. Sorunları, çalışmamız gereken proje konuları olarak görüyor. Çıktı odaklı, disiplinler arası ve topluma fayda sağlayan araştırmalar yapıyor. Çok yönlü, etkin ve sürdürülebilir okul sanayi işbirliğini çok önemsiyor. Uluslararası işbirliği yaparak küresel bir lise olmak yolunda ilerliyor. Öğrencilerinin lisede meslek sahibi olması, üniversitede uzmanlaşması için uğraş veriyor. Meslekî yetkinliği, Ahilik kültürünü, milli, manevi ve ahlaki değerleri önemsiyor.

 İlginiz Varsa Mesleğinizi Erkenden Seçebilirsiniz

Meslek liseleri doğuştan gelen yeteneklerin geliştirilmesini sağlamaktadır. Hedefleri olan çocuklarımız daha erken yaşta meslekî eğitimle çalışacakları iklim şartlarını bulabilirler. İnsanlar tarih boyunca her şeyin 4 temel unsurdan oluştuğunu düşünmüşlerdir. Geleceğin ulu çınarları olacak çocuklarımız, bir tohum misali, toprakla,suyla hava ve güneşilemeslekliselerinde uygun ortamları bulacaklardır.

Projelerimiz

Tübitak, Ahilik, Harezmi, Erasmus, eTwinning, yarışmalar, fikri mülkiyet, Nasreddin hoca (öğretirken öğreniyorum), seminerler, çalıştaylar, sempozyumlar, sosyal faaliyetlerve daha fazlası.

Önceliklerimiz

Ar-Ge, proje, tasarım, bilişim, gezi, takım, disiplin, paydaş, istişare, açık kaynak, katma değeri yüksek teknoloji, 2023, 2053, 2071 vizyonu, on birincikalkınma planıdır.

Özetle

2023 Eğitim Vizyonu temel amacı doğrultusunda, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı, iyi bir insanlık için uğraşıyoruz.

Sosyal Etkinlik Takımı adına, okul müdürü Prof. Dr. Hüseyin TOROS