Eğitimde Yeni Bir Tarih Yazılıyor
2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde merkeze her zaman insanı alarak eğitim ve öğretime devam ediyoruz. Geçmiş ve geleceği sentezleyerek, plan, program, proje çalışmalarımızı küresel ve yerel şartları göz önünde bulundurarak insan olduğumuzu unutmadan yarınlara imza atacağız. 2019 yılında eğitime başlayan okulumuz öğrencileri 2024’te liseyi, 2028’de üniversiteyi ve 2030’larda bir kısmı yüksek lisans ve bir kısmı da doktora eğitimi aşamasında kararlara imza atmaya başlayacaklardır. Dolayısıyla 2030’larda bizi nasıl bir dünya bekliyor olacak sorusuna cevap arayarak yarınlara hazırlanıyoruz. İTÜ Ortaköy MTAL olarak 246 yıllık İTÜ tecrübesi ile yeni neslin enerjisini bütünleştirerek SİNERJİ oluşturuyoruz.

Dünyanın pek çok ülkesinin ekonomik gelişmişliğini MTAL’lere borçlu olduğunun farkındayız. Bu yüzden meslek liselerinde çıtayı yükseltmek için seferber olduk. İTÜ’nün uzmanlık, araştırma, teknolojinin takipçisi olmak, vizyonerlik gibi temel ilkelerini, sektör ihtiyaçları ile İTÜ Ortaköy’de yoğurarak elde ettiğimiz kazanımları kamuoyu ile paylaşıyoruz. Okulumuzda sosyal etkinliklerin takibi ve düzenlenmesi için Sosyal Etkinlikler Takımını kurduk. Takım ve diğer tüm öğrencilerimiz ile birlikte çok farklı etkinliklere ve projelere imza atacağız. Her ay bir bülten çıkaracağız. Bültende etkinliklere yer vereceğiz. Bültenler aynı zamanda kurum hafızası olacak, kurum kültürünün oluşmasına katkı sağlayacak.

İTÜ Ortaköy öğrencilerimize, İTÜ adı altında ve İTÜ deneyimi ile erken üniversiteli olmalı fırsatı verildiği için başta Milli Eğitim Bakanımız, Rektörümüz olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. İlk sayımızda öğrencilerimizin Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KARACA ve İl MEM Müdür Yardımcımız Serkan GÜR ile röportajları yer alıyor. Gelecek sayılarda yeni röportajlara devam edeceğiz Okulumuzdan haberleri de takip edebileceğiniz keyifli bir bülten hazırladık. Sağlık, sıhhat ve afiyetler içerisinde güzel günler temenni ediyoruz.
Sosyal Etkinlik Takımı adına Okul Müdürü Hüseyin TOROS