Bir Dünya Lisesi Geliyor

 İstanbul Teknik Üniversitesi; Osmanlı Devleti zamanında ve Sultan III. Mustafa (1773) döneminde, Mühendishane-i Bahr-i Hümayun, adıyla gemi inşaatı ve deniz haritalarının yapılması konusunda uzman personel yetiştirmeye başlamıştır. 247 yıl boyunca kazanılan tecrübeler, gençlerin enerjisi ile Ortaköy’de sinerji doğurmaya başladı. Okulumuzda İTÜ geleneğinden damıtılmış, dünya standartlarında bir meslek eğitimi devam etmektedir. Okulumuz dünyaca tanınan İTÜ markası altında küresel ölçekte insan kaynakları yetiştirecek olan bir dünya lisesi olacaktır.

Neden İTÜ Ortaköy? Çünkü İTÜ Ortaköylüler 2030’ların dünyasında söz sahibi olacaklar. Ezberleyerek değil uygulayarak öğreniyorlar. İTÜ’nün verdiği özgüven, iletişim becerileri ve analitik düşünme sayesinde katma değeri yüksek teknolojiler üretecekler. İTÜ Ortaköylüler arttırılmış sanal gerçeklik ile eğitim ürünleri geliştirmeye başladılar bile. İTÜ Ortaköylülerin, İTÜ’de akademik danışmanları var. Danışmanlarını ziyaret ediyorlar, beraber çay içiyorlar, sohbet ediyorlar, projeler yapıyorlar ve en önemlisi geleceğe dair tartışıyorlar. Öğrencilerimiz; tüm dünyanın imrendiği İstanbul Boğazı kenarında, açık havada, kediler ve martılar ile dalgaların huzur veren sesi eşliğinde ders yapabiliyorlar.

Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde yetenekli gençlerimiz keşifler, buluşlar yaparak İTÜ Ortaköy’ü bir bilim ve araştırma merkezi haline getirecekler. Sektörler ile birlikte ise İTÜ Ortaköy’ü eğitimde girişimcilik merkezinin başlangıç noktası yapacaklar.

Aralık sayımızda öğrencilerimizin Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Nesrin KAKIRMAN ile röportajları yer alıyor. Gelecek sayılarda yeni röportajlara devam edeceğiz. Okulumuzdan haberleri de takip edebileceğiniz keyifli bir bülten hazırladık. Sağlık, sıhhat ve afiyetler içerisinde güzel günler temenni ediyoruz.

Sosyal Etkinlik Takımı adına

Okul Müdürü Prof. Dr. Hüseyin TOROS